עץ מהווה את הכוכב הבלתי מעורער של עיצוב הבית כלל והמטבח בפרט, כך זה כבר, עשרות רבות של שנים.
אחת הסיבות בגינן אנשים כל כך אוהבים את העץ היא המראה הטבעי, החמים והכפרי המאפיין אותו והעובדה שמראה זה תורם תרומה גדולה לאווירה בבית.
אז נכון שברבות השנים והודות לטכנולוגיות מתקדמות, העץ עבר מגוון רחב של שדרוגים ושכלולים, אך גם כיום, יש אלמנטים אשר העץ לא יהווה כחומר גלם המתאים בעבורם ואחד מהם הוא השיש – עם כל הכבוד לחוזק של העץ והעמידות שלו מפני מפגעים מסוימים, הוא לא עמיד בפני מים, בפני חום, בפני שריטות ובפני מפגעים אחרים אשר מאפיינים את נחלתם של מטבחים.
אז יש חדשות טובות והן שכיום ניתן ליהנות משיש למטבח המשלב בין היתרונות של השיש כחומר גלם אופטימאלי למטבחים לבין מראהו החמים, הנעים והמרשים של העץ.
שילוב בין חום לקור
שיש, בדרך כלל מתחבר למשהו קר, הוא מתאפיין אומנם באלגנטיות ובנראות מרשימה, אך כאמור גם מרוחקת ולא נגישה.
שיש דמוי עץ למטבח, פותר למעשה את ה"קור" הזה, כאשר בזכות הנראות החמימה המאפיינת את העץ.
מכיוון שאותו שיש דמוי עץ למטבח הפך להיות טרנד פופולארי, כבר זמן קצר אחרי שהוא יצא לאוויר העולם, כיום, חברות ומותגים רבים המציעים משטחי שיש מאפשרים ללקוחותיהם ליהנות גם מהמוצר הזה.
בין הסינטטי לבין הטבעי
כידוע, שיש סינטטי מהווה את אחד החידושים הגדולים, אשר שינו את פני עולם השיש. בזכות השיש הסיננטי עליו נמנים גרניט פורצלן וכמובן, שיש אבן קיסר, ניתן כיום ליהנות ממשטחי שיש בעיצובים מרהיבים ובשילובי צבעים מיוחדים וזאת בשילוב עם עמידות גבוהה, חוזק ויציבות.
שיש דמוי עץ למטבח, הוא כאמור השילוב האופטימאלי שבין השיש הסינטטי לבין המראה הטבעי של העץ, על גווניו השונים.
כאן חשוב לציין שברוב המקרים, כאשר מדברים על שיש דמוי עץ למטבח, מתכוונים דווקא לשיש מסוג גרניט פורצלן – אך יחד עם זאת, יש גם סוגי נוספים של שיש דמוי עץ ולכן, במקרים בהם יש העדפה לחומר מסוים, כדאי לבדוק את הנושא הזה בטרם הבחירה.
שיש דמוי עץ למטבח יכול להשתלב בצורה הרמונית ויפה עם סגנונות עיצוביים שונים ואף בכוחו, להעניק למטבח את הרוך והחמימות שלעיתים חסרה לו.
כמובן, שבהליך בחירת שיש דמוי עץ, חשוב לשים דגש לא רק על נראות השיש אלא גם על תכונותיו השונות ובעיקר: חוזק, עמידות בפני מפגעים שונים, תחזוקה וכיוצא בזה.. מעבר לכך, יש לוודא כי משטח השיש הנבחר, יענה בצורה המקסימאלית על הרגלי השימוש של המזמינים – אנשים אשר אוהבים לבשל ישימו דגש נרחב יותר על איכות ועל פונקציונאליות השיש בהשוואה לאנשים שמבשלים רק לעיתים רחוקות, עם בכלל..